Frisbee

Evenement delen Share on Google+ Share on Linked In

Ultimate frisbee

U heeft het vast wel eens gespeeld op het strand. De frisbee die door de wind snijdt,  proberen te vangen, maar die buigt net op het laatste moment af. Jong en oud vermaakt zich vaak urenlang met dit leuke spel.

Competitie

Wist u dat deze sport in Nederland ook wordt beoefend in competitieverband? Teams zijn in vele vormen samen te stellen. Mannen tegen mannen, vrouwen tegen vrouwen, gemengde teams, jong en oud tegen elkaar of met elkaar, alles is mogelijk. De belangrijkste elementen zijn techniek, reactiesnelheid en enig atletisch vermogen.

Het spel

Ultimate Frisbee wordt gespeeld door twee teams van zeven spelers op een veld van 100 bij 37 meter. Het scoringsvak (de endzone) ligt aan de zijde van de tegenpartij en is 18m. diep, net als bij American football en rugby. Er wordt gescoord als de schijf uiteindelijk wordt gevangen in de endzone van de tegenpartij. Een aantal regels: lopen met de frisbee in de hand is verboden, als de schijf de grond raakt of buiten de lijnen wordt gegooid gaat de frisbee naar de andere partij, de frisbee mag niet langer dan 10 seconde door één person vastgehouden worden en lichamelijk contact is te allen tijde verboden. Na het scoren van een team wordt van veldhelft gewisseld. Spelers mogen onbeperkt worden gewisseld.

Discgolf

Dé perfecte combinatie van sport en spel. De licht verzwaarde frisbee moet in zo min mogelijk pogingen in de pole-hole geworpen worden. Onderhands of bovenhands? De instructeur leert hoe u zo effectief mogelijk kunt werpen. Deze uit Amerika overgewaaide sport is leuk, eenvoudig en door iedereen te spelen.

Flashfrisbee

Deze vorm is een avondvariant van Disc Golf. De verlichte frisbee moet in zo min mogelijk pogingen in de pole-hole geworpen worden. Onderhands of bovenhands? De instructeur leert hoe u zo effectief mogelijk kunt werpen. Deze sport is leuk, eenvoudig en door iedereen te spelen. De teams zijn te herkennen aan de gekleurde “glow-in-the-dark” versieringen. Na afloop nog even nagenieten bij de vuurkorven?

 

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Neem contact op:
Broeks Events maakt gebruikt van cookies om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Lees meer.
Akkoord