Handboogschieten

Handboogschieten is al vele jaren een hit bij Broeks Events zowel als clinic of als onderdeel van een sportief programma. Dit onderdeel kan deel uit maken van teambuildingprogramma’s, maar kan ook als een op zichzelf staande activiteit georganiseerd worden. Concentratie en lichaamsbeheersing zijn van essentieel belang bij handboogschieten.

Wat gaan we doen bij Handboogschieten?

In een clinic van een uur leert u van onze deskundige instructeurs de beginselen van deze oeroude krijgssport. U krijgt uitleg over het materiaal, de technieken en uiteraard over de veiligheid. Daarna gaat u zelf aan de slag. De stand van de voeten, het vasthouden van de boog, de stand van de handen en armen en het kijken met het juiste oog. Het lijkt zo eenvoudig, maar schijn bedriegt.

Bent u de ware Robin Hood?

Er zijn allerlei factoren, die van invloed kunnen zijn op het schot. Zoals een perfecte houding van de schutter, concentratie en ademhaling. Ook het psychologische effect is groot. Op het moment dat een schutter twijfels heeft over het schot, is het schot gedoemd te mislukken. Kortom elk schot is een nieuwe uitdaging.

Competitie

Na een aantal proefpijlen op het doelpak te hebben geschoten, worden de teams samengesteld en barst de strijd los. Wanneer alleen de clinic handboogschieten uitgevoerd wordt, wint de schutter met de hoogste score “De Gouden Pijl”.

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

 

Vraag offerte aan