Schermen

De workshop schermen is zeer populair als bedrijfsuitje of als onderdeel van een schoolreisje. De workshop kan onderdeel uitmaken van meerdere workshops. Broeks Events denkt graag met u mee om er een onvergetelijke dag van te maken.

Olympische geschiedenis

Bij de eerste Olympische Spelen in 776 v.Chr. was zwaardvechten een belangrijk onderdeel. Tot na 400 na Christus werden in de Romeinse arena’s door de gladiatoren spectaculaire zwaardgevechten uitgevochten. Romeinse soldaten werden getraind in het schermen met korte steekzwaarden. Maar pas bij de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 stond schermen als moderne sport op het programma en is schermen een van de vijf sporten die sinds de eerste editie altijd op het programma van de Olympische Spelen hebben gestaan.

De Basistechnieken

De basistechnieken van deze prachtige sport schermen leert u van een zeer deskundige instructeur. Voetenwerk, de stelling, stap voorwaarts, stap achterwaarts, uitval, alles komt aan bod.
De deelnemers krijgen een persoonlijke uitrusting, bestaande uit een vest, een masker, een handschoen en een sabel. Daarna wordt een aantal aanvallen en weringen aangeleerd.

Duelleren

Het tweede deel van de clinic bestaat uit het duelleren en zal in teamverband worden uitgevoerd. Hierbij worden de regels van het groeten en bedanken niet vergeten. De finale is een ware “battle” tussen de teams.

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag offerte aan